Werkgever

De zorgsector staat voor grote uitdagingen. Allereerst is er de dubbele vergrijzing, bij medewerkers én cliënten. Vraag en aanbod zullen daardoor verder uit balans raken. Maar ook doet de Wet Werk en Zekerheid zijn intrede. Door de wijzigingen gaat het ontslagrecht op de schop en wordt de flexibele schil deels aan banden gelegd. En dat terwijl de vraag naar flexibiliteit en eigen regie almaar toeneemt. Anders gezegd: zorginstellingen worden genoodzaakt tot mogelijk drastische koerswijzigingen op het gebied van hun personeelsbeleid.

Kosteloos digitaal platform
Maar hoe organiseer je flexibiliteit in de huidige en toekomstige context van de zorgsector? En vooral: hoe zorg je voor een sterke grip en overzicht op de flexibele schil? De Regionale Zorgpoule biedt uitkomst. De Regionale Zorgpoule is een kosteloos digitaal platform dat zorgorganisaties met elkaar verbindt, om zo gezamenlijk de capaciteit te vergroten.

Externe flexibele schil
Het principe is even eenvoudig als doeltreffend. Elke zorgorganisatie heeft de mogelijkheid om medewerkers te laten instromen. Denk aan medewerkers met kleine contracten of aan mensen waarvan u (tijdelijk) afscheid moet nemen . Vervolgens kunnen ze bij alle bij de Regionale Zorgpoule aangesloten zorgorganisaties flexibel worden ingezet, in hun eigen vertrouwde regio. Dus ook bij uw organisatie. Op die manier wordt als het ware een externe schil gecreëerd, waarmee u alle productieve arbeidsuren kunt invullen.

Inplannen naar eigen keuze
Via een digitaal platform komen vraag en aanbod bij elkaar. Het zijn eigenlijk een plansysteem en flexpoule in één oplossing. Medewerkers vullen gegevens over zichzelf in. Ze geven hun beschikbaarheid en voorkeuren aan en uploaden de vereiste documenten, zoals BIG-registratie en diploma, zodat het kantoor ze kan checken op juistheid en geldigheid. Zorgorganisaties die personeel nodig hebben, vullen ook in waarnaar zij op zoek zijn. Het systeem selecteert de ideale kandidaten en zo ontstaat er een perfecte ‘match’ gebaseerd op werkniveau, ervaring en reisafstand. Meteen nadat er een dienst is aangevraagd, wordt met één druk op de knop een voorselectie getoond van alle beschikbare kandidaten. Geselecteerd op onder meer niveau, prijs en continuïteit.  U krijgt daarmee de maximale regie over de inrichting en het beheer van uw flexibele poule. Onder alle omstandigheden, op elk moment.