Nieuws

Om de personeelstekorten in de zorg aan te pakken, heeft zorgorganisatie Medical Groep samen met een softwarebedrijf de Regionale Zorgpoule ontwikkeld. Werkgevers op dit digitale platform vinden daar zorgmedewerkers die flexibele uren willen werken.

In de zorg zijn er veel personeelstekorten, bijvoorbeeld aan gespecialiseerde verpleegkundigen in het ziekenhuis, de thuiszorg en in verpleeghuizen. Het doel van de Regionale Zorgpoule is om het personeel dat beschikbaar is, optimaal te benutten. ,,We willen met de Regionale Zorgpoule het invullingspercentage maximaliseren. Je zou het in elke branche kunnen toepassen, bijvoorbeeld in de horeca en in het onderwijs”, zegt Jos van Leeuwen, initiatiefnemer en directeur van Medical Groep.

Zo’n tien jaar geleden ontstond het idee voor een Regionale Zorgpoule voor de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe al bij Van Leeuwen. Toen was de noodzaak bij de zorginstellingen nog niet zo hoog. Inmiddels zijn de personeelstekorten zo prangend geworden dat deze noodzaak er zeer zeker wel is. Inmiddels is het platform een feit en volop in ontwikkeling. ,,Als je de statistieken las, dan wist je dat er tekorten aan zouden komen”, zegt Van Leeuwen. ,,Toen was er een overschot aan personeel, maar nu zie je het tekort toenemen. Er is vergrijzing bij het personeel en tegelijk komen er minder jongeren op de arbeidsmarkt in de buitengebieden.”

Medical Groep nam een softwarebedrijf in de arm en zo werd het plan voor de Regionale Zorgpoule werkelijkheid. Via een digitaal platform komen vraag en aanbod bij elkaar. Het zijn eigenlijk een plansysteem en flexpoule in één oplossing. Medewerkers vullen gegevens over zichzelf in. Ze geven hun beschikbaarheid en voorkeuren aan en uploaden de vereiste documenten, zoals BIG-registratie en diploma, zodat het kantoor ze kan checken op juistheid en geldigheid. Zorgorganisaties die personeel nodig hebben, vullen ook in waarnaar zij op zoek zijn. Het systeem selecteert de ideale kandidaten en zo ontstaat er een perfecte ‘match’ gebaseerd op werkniveau, ervaring en reisafstand.

Voordelen Regionale Zorgpoule

De Regionale Zorgpoule biedt een aantal voordelen, voor zowel zorginstellingen als zorgmedewerkers. ,,We vissen met z’n allen in dezelfde vijver als zorgorganisaties. Door al het personeel te verbinden in een cloud, is het niet meer zo dat mensen die graag aan het werk willen, zitten te wachten op werk”, zegt Van Leeuwen.

Zorginstellingen kunnen gebruik maken van elkaars flexibele krachten. ,,Stel je voor, instelling A heeft een aantal mensen in dienst, die wel meer uren zouden willen werken. Instelling B heeft te kort. Dan kunnen ze onderling personeel uitwisselen.” Het systeem zorgt er zelf voor dat de beste matches naar boven komen drijven. Daardoor kan er worden bespaard op de kosten van planning. Doordat medewerkers zelf hun beschikbaarheid kunnen aangeven, zijn er minder roosteraars nodig. Dit brengt het kostenplaatje omlaag.

De meeste werkgevers willen zorgen voor continuïteit. Voor de collega’s is het prettig als ze de flexmedewerker al kennen, maar ook voor de cliënten is een vertrouwd gezicht wel zo fijn. ,,Met dit systeem kunnen zorgorganisaties de mensen uitnodigen die al een aantal keer hebben gewerkt op de locatie.”

Medical Groep is de formele werkgever. Zorgorganisaties lopen zo minder risico. Ze komen niet in de knel met de Wet werk en zekerheid, die werkgevers verplicht om na het derde tijdelijke contract een medewerker in vaste dienst te nemen. De medewerker kan gewoon onder contract blijven werken bij de Regionale Zorgpoule, via een payrollconstructie.

Ook voor zorgmedewerkers biedt de Regionale Zorgpoule voordelen. Zij kunnen hun eigen diensten inplannen en werken wanneer hen uitkomt, zodat er geen conflicterend rooster is. Ook kunnen ze een kijkje nemen in de keuken van een andere zorginstelling, zich oriënteren op een andere baan of zelf meer afwisseling aanbrengen in hun werk.

De toekomst
Als het aan Medical Groep ligt, dan blijft de Zorgpoule niet beperkt tot de noordelijke provincies. Het zou in heel Nederland de personeelstekorten in de zorg kunnen oplossen en zelfs buiten onze landsgrenzen worden ingezet. Van Leeuwen geeft het voorbeeld van een anesthesist, die moet assisteren tijdens een hersenoperatie en zo vanuit Berlijn kan worden ingevlogen.

De algoritmes van het systeem kunnen nog beter worden benut in de nabije toekomst. ,,Als er ’s avonds iemand ziek is, moet dat voor de volgende ochtend worden opgelost. Dat kan alleen als je iedereen verbindt met de Zorgpoule”, zegt Jos van Leeuwen. ,,En je kunt ook voorspellen welke tekorten je hebt in een bepaalde periode, zoals de zomer, en daar tijdig op inspelen.”

Medical Groep staat open voor nieuwe ideeën, om de Zorgpoule nog beter te benutten en verder door te ontwikkelen. ,,Het is niet zo dat wij het wiel hebben uitgevonden. Het gaat een deel van de tekorten aan zorgpersoneel oplossen. Wij geven de aanzet voor een oplossing, door zorgorganisaties te verbinden met elkaar.”

Door Hendriëlle