Hoe werkt het?

De werkgever krijgt de maximale regie over de inrichting en het beheer van de flexibele poule. Onder alle omstandigheden, op elk moment. Ook de medewerker kan met dit systeem zelf zijn werkleven optimaal inrichten. Maar hoe werkt dit nou precies?

De werkgever neemt samen met andere zorgorganisaties of uitzendbureaus plaats in de zogenoemde ‘cloud’. In deze cloud die boven al het personeel hangt zijn alle diensten en uren zichtbaar op allemaal verschillende zorginstellingen. De werknemer vult vervolgens door middel van een beschikbaarheidsrooster in wanneer hij of zij wil werken. Ook voegt de werknemer zijn personalia in waardoor het werkniveau, de woonplaats en de ervaring van de werknemer duidelijk is. Ook wordt er in de geschiedenis bijgehouden waar de werknemer al eerder heeft gewerkt.

Op het moment dat de werkgever een openstaande dienst heeft voert deze een dienst in. Hij kan dan met één druk op de knop de beschikbare kandidaten zien. De kandidaten zijn geselecteerd op onder meer niveau, prijs en continuïteit. Ook wordt er gekeken naar de locatie, en staat de medewerker die het dichtst bij woont vooraan.

De Regionale Zorgpoule biedt andersom ook mogelijkheden. Stel de zorgorganisatie heeft een medewerker in dienst voor 24 uur. Deze week is er voor betreffende persoon te weinig werk. De persoon kan dan in de cloud kijken of er in de buurt nog ergens werk te vinden is voor de medewerker. Twee vliegen in één klap; de werkgever hoeft zich niet druk te maken over min-uren en de medewerker heeft geen zorgen over een tegenvallend salaris.